Excellent Weight

Your body can do everything, it’s your brain you have to convince…

Excellent Weight

Gezond eten én een gezond lichaamsgewicht dragen bij aan een goede gezondheid. Als je gezond eet voel jij je fitter, je hebt meer energie, het versterkt je weerstand, je bent vrolijker en je huid straalt. Daarnaast is gezond eten essentieel voor je hart en bloedvaten, je organen maar ook voor je brein. Want wist jij dat je brein niet zonder suiker kan? Je hersenen hebben koolhydraten nodig om goed te kunnen functioneren.

Bewegen levert een positieve bijdrage aan een goede gezondheid, een gezond lichaamsgewicht en het voorkomen van chronische aandoeningen. Wie dagelijks beweegt voelt zich fitter, gezonder, positiever én gelukkiger. De combinatie van gezond eten én actief bewegen is de juiste stap naar een gezond lichaamsgewicht met blijvende resultaten.

Beweeg- en voedingsconsulten

Tijdens het intakegesprek kom je naar onze praktijklocatie en bespreken we samen jouw doelen. Wat wil je bereiken en wat zijn jouw wensen betreft een gezonde leefstijl (voeding en beweging). Hoe gaan we dit aanpakken en welke manier is haalbaar voor jou. We bedenken samen een plan voor altijd, dus geen diëten, pillen of shakes, maar we gaan op zoek naar een unieke leefstijl die bij jou past (gebaseerd op de richtlijnen Gezonde Voeding, het Voedingscentrum en het kenniscentrum Sport en Bewegen).

Het vervolgconsult bestaat uit actief bewegen waarin wij jou coachen naar een gezonde leefstijl. We kiezen samen een beweegvorm die bij jou past en welke jij prettig vindt zoals bijvoorbeeld wandelen, flink doorstappen, joggen, fietsen of misschien wel hardlopen. Tijdens het beweegconsult bespreken we jouw voortgang en de situaties waar je tegenaan loopt. Je leert waar je valkuilen liggen. Je kennis over voeding en een gezonde leefstijl wordt tijdens de consulten vergroot en je krijgt wekelijks van ons een voedingsschema mee naar huis. Ook doe je nieuwe inzichten op over je eigen gedrag. Acceptatie is belangrijk om te kunnen veranderen. Wij motiveren jou. Op deze manier is het mogelijk gewichtsverandering blijvend te laten zijn.

Online begeleiding

Misschien heb je in het verleden al pogingen gedaan om gezonder te gaan leven en gewicht te verliezen. Maar is het je door verschillende redenen niet gelukt om vol te houden. Je bent wellicht te hard van stapel gelopen, je hebt een crash-dieet gevolgd, koolhydraatarm gegeten of misschien wel geleefd op shakes en supplementen. Dit zijn allemaal voorbeelden van methodes die niet vol te houden zijn. Je valt terug in je oude patroon en de kilo’s vliegen er weer aan. Er is maar één manier wat wél werkt, en dat is je leefstijl aanpassen.

Dat een gezonde leefstijl belangrijk is, hoeven wij je waarschijnlijk niet meer uit te leggen. Gezond leven is immers een investering in je toekomst waar je lijf jou ontzettend dankbaar voor zal zijn. Gezond eten, genoeg bewegen, genoeg slapen en goed ontspannen zijn de vier ingrediënten van een gezonde leefstijl. Maar een gezonde leefstijl aanleren is makkelijker gezegd dan gedaan. Gebleken is dat het gemiddeld vaak acht tot twaalf weken duurt om een nieuwe gewoonte je eigen te maken. Gewoontes zijn prettig, daar hoef je niet over na te denken, en kosten dus geen energie. 

Op weg naar een gezonde leefstijl (12 weken)

Tijdens het online traject ”Op weg naar een gezonde leefstijl” leren wij jou alles over gezond eten en verantwoord bewegen. Tijdens het online consult wat eenmaal per week plaatsvindt, heb je contact met onze ervaren Vitaliteitscoach / Beweegcoach. Samen bepalen we jouw doelen. Wat wil je bereiken en wat zijn jouw wensen betreft een gezonde leefstijl. Hoe gaan we dit aanpakken en welke manier is haalbaar voor jou. We bedenken samen een plan voor altijd, we gaan op zoek naar een unieke leefstijl die bij jou past. En natuurlijk krijg je een persoonlijk voedings- en beweegadvies mee wat als leidraad gebruikt kan worden. Samen gaan we op weg naar de gezonde leefstijl die jij verdiend!

  • intensieve begeleiding gedurende 12 weken
  • wekelijks een online consult (15 minuten)
  • gezonde recepten en een voorbeeld weekmenu
  • beweegschema’s
  • mailcontact voor het beantwoorden van al jouw vragen 

Vitaliteitscoach | Voedingsdeskundige | Beweegcoach